top of page

Друга Національна (не)конференція шкільних педагогів EdCamp Ukraine 2016 у м. Харкові


9 і 10 квітня 2016 року в місті Харкові на базі Культурного центру «Бейт Дан» проходила перша Національна (не)конференція шкільних педагогів EdCamp Ukraine 2016. Зареєструвавшись на сайті конференції, пройшовши співбесіду, я була запрошена до участі в цьому грандіозному заході.

Спочатку трохи історії. EdCamp уперше було проведено у 2010 році натхненними едукаторами з Філадельфії (США). На сьогодні понад 550 заходів обєднали 25000 вчителів і різних стейкхолдерів навчального процесу з усіх куточків земної кулі для відкритого обміну педагогічним досвідом, співпраці й вирішення спільних завдань. Україна – 24-та країна світу, яка приєдналася до міжнародної спільноти (не)конференцій EdCamp. До речі, формат EdCamp є шостим у всесвітньому рейтингу найбільш інноваційних освітніх організацій 2015 року.

Принципи EdCamp, такі, як безкоштовність, незалежність, вільна ініціатива, кожний і кожна можуть стати спікерами, закон «про дві ноги», визначили пріоритети участі кожного, бажання співпрацювати, не лише отримувати від інших, а й ділитися власними наробками, поглядами на ті чи інші проблеми освіти. З перших хвилин (не)конференції і до оголошення закриття в актовій залі, в холі, аудиторіях – усюди панувала атмосфера добра, рівності, взаєморозуміння, готовності до співпраці.
Я зробила висновок, що EdCampUkraine – це спільнота відповідального вчительства.
Я щаслива, що була на цьому заході, знайшла спільників, поспілкувалася, встановила зв’язки, отримала заряд енергії і віри на позитивні зміни в освіті.



Избранные посты
Проверьте позже
Когда посты будут опубликованы, вы увидите их здесь.
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Тегов пока нет.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page